NYHETER

Er motorsykkelen din klar for våren?

Solen varmer, det drypper fra takrenner og stadig mer asfalt titter frem fra vinterkledde veier. I en perfekt verden er din motorsykkel 100% klar til bruk etter en lang vinterdvale – eller? Ingenting er så kjedelig som når sesongen er i gang og din sykkel ikke er klar.

Vi har utarbeidet en sjekkliste over de 7 viktigste tingene for å gjøre din sykkel klar for sesongen.

Dette bør du sjekke:

1. Batteriet

Om batteriet ikke har stått til vedlikeholdslading i vinter er det bare å sette i gang og lade. Om du er heldig får du liv i batteriet igjen, men selvutlading er et vanlig fenomen og mange må nok skaffe seg et nytt.

2. Dekk

Her er det viktig at du ser over lufttrykket og mønsterdybden som har et minstekrav på 1,6 mm. Du må også se nøye over sprekker og slitasje. Husk: om dekkene er mer en 4år? Da bør du vurdere å skifte uansett.

3. Bremser

Om du er usikker på noe som helst med bremsene er det bare å kontakte fagfolk. Her skal man ikke tukle med ting man ikke vet noe om. For de av dere som har gjort dette før er det bare å sette i gang: Sjekk bremseklossene for slitasje. Normalt er det en slitasjevarsel, men som en tommelfingerregel er det på 2mm. Ikke glem bremseskivene og om det er nok bremsevæske. Her er det også viktig å se etter lekkasjer. Om det må etterfylles så vær forsiktig, da bremsevæsken lett kan ødelegge lakken på sykkelen din.

4. Lys

Se og kontroller sykkelens lys, juster frontlykt etter behov og sjekk at resten av det elektriske systemet virker.

5. Styring og fjæring

Styret skal uhindret gå fra side til side og jevnt. Forgaffel, bakdemper og styredemper må være i orden for å holde seg på veien. Gaffelen bør ha ny olje annethvert år og husk og kontroller at det ikke kommer olje ut av simmringene.

6. Kjede og drev

Her er det bare å brette opp armene. Kjedeslakken varierer fra modell til modell og du bør alltid sjekke i instruksjonsboka. Om drevet ditt har fått skjeve spisse tenner så må dette skiftes og da må også kjede skiftes samtidig. Om du har reimdrift eller kardang så slipper du unna.

7. Olje og kjøleveskenivå

Om du ikke skiftet olje og oljefilter føre du parkerte for vinteren er dette et godt tidspunkt.

Nå gjenstår det bare vask og polering

Selv om du utførte dette i høst, kan det være lurt å vaske av støv som har samlet seg over vinteren. Ingenting er som en nyvasket sykkel i vårsolen.

Sist men ikke minst, drivstoff på tanken føre du begynner å kjøre.

GOD TUR!

2023 modellen CB500X er nå på plass i butikken

Endelig er den her

Moto Guzzi V100

Honda CL500

Vi fant ut at det var på tide for en ny rase å rulle ut, laget for dagens gater. Den nye CL500 drypper av rå stil og detaljer som bare kommer av lang historie.